In Nederland is Self-Storage snel groeiend. Desalnietemin zijn veel mensen hier nog niet bekend met dit fenomeen. In de V.S. is Self-Storage inmiddels een stuk meer ingeburgerd en is in elke middelgrote of  zelfs kleine stad wel Self-Storage te vinden. Amerikanan blijken echter veel misvattingen te hebben ten aanzien van Self-Storage. Daarom hier, de 10 grootse misverstanden van Self-Storage op een rij:

1. Self-Storage is duur

De prijs van een opslagruimte varieert tussen de 10  en een paar honderd euro per maand, afhankelijk van het formaat van de opslagruimte, de locatie van het Self-Storage bedrijf, de voorzieningen, geboden veiligheid en service door het bedrijf. Wanneer iemand waardevolle goederen opslaat, als dure juewelen, kunst, schilderijen of antieke meubelen, dan is zelfs een paar honderd euro niet veel voor betrouwbare opslagruimte. Kosten hangen helemaal af van de eisen van de klant aan de ruimte. Voor een gering maandelijks bedrag kan een klant al een opslagruimte van enkele kubieke meter huren.

Misverstand : Self-Storage is duur

2. Self-Storage is onveilig

De Directeur van een Self-Storage vergelijkkingssite in de V.S., Chuck Gordon geeft aan: “Ook bij Self-Storage bedrijven komt criminaliteit voor, net als overal.” Uit onderzoek op basis van vele klantreacties blijkt echter dat criminaliteit in Self-Storage niet de spuigaten uitloopt.  De meeste Self-Storage bedrijven nemen voldoende maatregelen om de goederen van klanten veilig op te slaan.  Er worden voorzieningen getroffen als hekwerken, cameratoezicht, toegangscontrole, voldoende verlichting en heel veel meer. Wie heeft deze maatregelen thuis allemaal getroffen?

Misverstand: Self-Storage is onveilig

3. Self-Storage is vies

Moderne Self-Storage bedrijven zijn schoon en hebben een frisse uitstraling.  Bij oudere bedrijven is het wellicht allemaal iets minder hip, maar ook zij zorgen dat het in ieder geval schoon is. Advies hier: neem een kijkje bij het bedrijf en bekijk verschillende units. Zo kun je met eigen ogen aanschouwen of de units schoon en netjes zijn. Over het algemeen hoef je je hierover geen zorgen te maken.

Misverstand : Self-Storage is vies

4. Ik heb geen opslagruimte nodig

Ook al zul je geen opslagruimte nodig hebben als eerste levensbehoefte, kan opslagruimte wel een goede uitkomst zijn en je uit de problemen helpen.  Het biedt een betaalbare manier om tijdelijk je waardevolle spullen te bewaren tot de verbouwing klaar is, de scheiding is afgewikkeld of kleiner gaat wonen in verband met de economische malaise.

Misverstand: Ik heb geen opslagruimte nodig

5. Ik hoef mijn spullen niet te verzekeren.

Self-Storage bedrijven zijn niet aansprakelijk voor de goederen die in de opslagruimte staan.  Daarom is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over verzekering van de goederen. Veelal kan de verzekering aan de balie worden geregeld. Anders kan het eventueel zelfs door de huidige inboedelverzekering worden gedekt. Welke van de 2 methoden je ook kiest, zorg dat het is geregeld. En beknibbelen op 2 euro per maand is het ook niet waard mocht er onverhoopt wel iets gebeuren.

Misverstand: ik hoef mijn goederen niet te verzekeren

6. Ik hoef de kleine lettertjes niet te lezen

Lees altijd de algemene voorwaarden door, voordat het contract wordt getekend. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verassingen te staan. Self-Storage bedrijven die zijn aangesloten bij de branchevereniging  NSSA houden zich aan de gedragscode, waar in staat hoe met de klant om te gaan.

Misverstand: Ik hoef de kleine lettertjes niet te lezen

7. Ik kan mijn auto er niet stallen

Self-Storage kan worden gebruikt voor uiteenlopende redenen, autostalling is er één van. Met alle moderne mogelijkheden die er zijn, behoort autostalling ook zeker tot de mogelijkheden. Dit kan of in een stallingsruimte waar meerde auto’s staan gestald (als een parkeergarage) of het is zelfs mogelijk een eigen ruimte huren voor je auto (voor die oude Buick waar je zo zuinig op bent). Vraag het Self-Storage bedrijf naar de mogelijkheden die er zijn.

Misverstand: Ik kan mijn auto er niet stallen

8. Prijzen staan vast en zijn niet onderhandelbaar

Zeker, er worden maandelijkse vaste prijzen gehanteerd voor opslagruimtes.  Maar zoek je echter een ruimte voor een lange periode is het vaak mogelijk een aantrekkelijke korting te bedingen als een maand vrij huren bij het afsluiten van een jaarcontract. Mocht een vestiging een lage bezetting hebben, is het wellicht mogelijk dat er ook wat aan de prijs wordt gedaan.

Misverstand: Prijzen zijn niet onderhandelbaar

9. Olé, ik huur de eerste maand voor 1 É

Dit is een aanbieding die je wel eens voorbij ziet komen. Het lijkt vaak een goede deal, maar dit kan in de praktijk tegenvallen. Let goed op de voorwaarden die gesteld worden. Als er een fikse verzekeringspremie, slotkosten  of administratiekosten worden gerekend kunnen de kosten toch nog flink oplopen. Wellicht is het ook verplicht een contract voor een langere periode af te sluiten, dus let hier goed op.

Misverstand : Korting

10. Het type slot maakt niet uit

Self-Storage bedrijven verkopen op de vestiging sloten die specifiek passen op de opslagruimtes die worden verhuurd. Soms heeft de klant zelf nog een slot thuis liggen en wordt deze op de ruimte gezet. Bedenk dat het slot zeer belangrijk is om de spulllen veilig te bewaren in de opslagruimte, zorg dus dat er een degelijk slot op de ruimte zit!

Misverstand: Het type slot maakt niet uit

Naar een artikel van selfstoragefinders.com

Lees verder