Elektronica is één van de zaken die vaak in een Self-Storage opslagruimte worden opgeslagen. Geconditioneerde, droge en veilige ruimtes vormen een goede omgeving voor deze veelal kwetsbare spullen. Hier enkele tips voor het opslaan van elektronica:

  • Indien nog voor handen, doe de TV, computer, stereo en dergelijke in de originele doos. Deze hebben de goede pasvorm om de elektronica zo goed mogelijk te beschermen. Veelal blijkt deze doos in een ver verleden in de papier container beland.  Koop in dat geval maatdozen om de producten te beschermen
  • Stop alle accessoires op dezelfde locatie als de producten waar ze bij horen. Denk aan onder andere batterijen en opladers van camera’s en telefoon, HDMI kabels van TV’s. Dit voorkomt eindeloos zoeken wanneer je de spullen weer nodig hebt.
  • Pak alles apart in. Bescherm keyboard, computer, boxjes en toebehoren met een eigen verpakking, maar stop ze wel in dezelfde doos, zodat alles netjes bij elkaar blijft.
  • Voorkom half volle dozen. Vul ze eventueel aan met handdoeken of bubbeltjesplastic om te zorgen dat de doos goed gevuld is. Hier wordt deze een stuk steviger van en beter stapelbaar.

Succes met het inpakken van de elektronica!

Lees verder