Wanneer je denk dat verhuizen zo simpel is als tot 10 tellen dan heb je het mis. Het zijn van die momenten waarbij je goed voorbereid moeten zijn op wat komen gaat. Voordat je in de stress schiet op de dag van de verhuizing, lees deze tips om veelvoorkomende fouten bij je verhuizing te vermijden.

Zoek hulp

Waarschijnlijk denk je dat je sterk genoeg bent om alles spullen zelf te tillen. Misschien wilde je alles zo goedkoop mogelijk uitvoeren. Je hebt het mis. Het geld dat je bespaart weegt niet op tegen  de extra stress, tijdsdruk en lichamelijke belasting die je op je hals haalt. Regel een verhuizer of kijk je vrienden lief aan, misschien willen ze je wel een dag helpen

Wees voorbereid

Je bent niet de enige die gaat verhuizen. Ook al is het tegenwoordig een stuk lastiger om je huis te verkopen, Nederlanders verhuizen nog steeds vaak. Zorg daarom ook ruim van tevoren dat de verhuizen is ingepland

Vraag duidelijke prijs op

Bekijk duidelijk wat je gaat betalen en waarvoor. Je kunt de verhuizer de klus laten aannemen of in uren laten uitvoeren. Wat het beste is hangt af van je eigen voorkeur, maar neem een weloverwogen beslissing.

Wees verzekerd

Zorg dat de verzekering goed geregeld is. Spullen kunnen kapot gaan, ook door een erkende verhuizer. Maar voorkom problemen door bij aanvang goed te weten hoe de verhuizer is verzekerd en wat er gebeurt mocht er spullen beschadigen.

Verhuis waardevolle spullen apart

Spullen waaraan je extra waarde hecht of die veel geld waard zijn kun je wellicht beter zelf vervoeren. Hetzelfde geldt voor spullen die zeer breekbaar zijn.

Ruim op

Als je toch gaat verhuizen kun je beter je inboedel goed uitzoeken en sorteren. Wat je niet nodig hebt neem je afscheid van of geef je aan een goed doel.

Succes met verhuizen!

Lees verder