Bij een verhuizing van je inboedel of kantoor kan het gebeuren dat je tijdelijk geen ruimte hebt voor alle dozen met spullen. Beter dan weggooien of het in de weg te laten staan is het huren van tijdelijke opslagruimte. Self-Storage kan je helpen om de ruimte te creëren om alles goed uit te zoeken. Waar moet je op letten als je een ruimte huurt?

1. Is het een erkend Self-Storage bedrijf?

Onderscheid het kaf van het koren en zoek een bedrijf welke is aangesloten bij de Nederlandse Mini-Opslag Vereniging (NSSA). Self-Storage bedrijven die hierbij zijn aangesloten voldoen aan vele strenge eisen omtrent veiligheid en servicegerichtheid. Het gaat hierbij onder andere om het niveau van de beveiling (alarm, camera’s, etc.) en netheid van de vestiging. Op de site van de NSSA kun je gemakkelijk per woonplaats bedrijven vinden die bij de branchevereniging zijn aangesloten.

2. Wat is de huurperiode?

Vergelijk de contractvoorwaarden van Self-Storage bedrijven en voorkom dat je te veel betaalt omdat je te lang gebonden bent aan een contract. Het laatste wat je wil is maanden aan een opslagruimte vastzitten die je niet gebruikt. Vaak is het mogelijk een contract af te sluite voor een korte of lange periode. Eventueel kan bij een lang lopend contract een aantrekkelijke korting worden bedongen. Informeer hier dan ook naar.

3. Wat mag ik opslaan?

Van kleine dozen tot grote meubels, een opslagruimte kan voor vele zaken worden gebruikt. Niet alles mag echter worden opgeslagen. Vaak gaat het hier om verboden of brandbare goederen die niet zijn toegestaan. Ook bederfelijke goederen vormen een probleem. Het Self-Storage bedrijf zit immers niet te wachten op zaken die ongedierte aantrekken en nare geurtjes door de vestiging kunnen verspreiden!  Bij de vestiging kunt u informeren naar specifieke voorwaarden.

4. Wanneer kan ik er bij?

De meeste Self-Storage bedrijven hebben zeer ruime toegangstijden. Het meest gangbaar zijn openingstijden tussen 06.00-23.00 uur, soms is er echter zelf 24-uurs toegang. Dit zorgt dat je zeer flexibel bent, door de ruimte openingstijden kun je immers bij je spullen wanneer het je het beste uitkomt.

5. Wat kost het?

De maandelijkse huur hangt af van de grootte van de unit. Laat je bij de vestiting informeren naar het formaat dat het beste bij uw opslagbehoefte past. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor ruimte die niet wordt gebruikt.

6. Hoe veilig is het?

De belangrijkste overweging bij het achterlaten van je persoonlijke spullen bij een Self-Storage bedrijf is hoe veilig de spullen er staan gedurende de tijd dat je er zelf geen zicht op hebt. Informeer derhalve naar camerabeveiliging, toegangscontrole, alarm en eventueel andere aanvullende veiligheidsmaatregelen die zijn genomen.  De opslagruimte wordt afgesloten met een slot waar enkel de klant de beschikking over heeft, wel zo’n veilige gedachte.

Niets staat nu meer in de weg om de spullen die zo in de weg staan lekker op te ruimen!

Lees verder