Een opslagruimte huren is handig.  Het is betaalbaar en biedt gemak. Het komt van pas tijdens een verhuizing, of als je tijdelijk af wilt van de zomerkleren en de tuinset die gedurende aanstaande winter even niet nodig zullen zijn.  Maar voor je deze spullen direct in de opslagruimte zet, neem even een moment en stel jezelf onderstaande vragen. Zo weet je zeker dat de juiste spullen in de juiste opslagruimte terecht zullen komen.

1. Moet ik dit echt in de opslag zetten?

Ook al is Self-Storage een handige oplossing voor spullen die je tijdelijk niet in huis wilt hebben, het is geen vuilnisvat voor alle zaken die je nooit meer gaat gebruiken. Je zult niet de eerste zijn met spullen in de opslag die jaren niet aangeraakt zullen worden.

Bewaar geen zaken die je toch nooit meer gebruikt. Misschien heb je een goede herinnering of een andere emotionele band met die ene lamp die ooit op een rommelmarkt gekocht is en het niet eens meer doet. Neem er afscheid van, het is het overwegen waard.

Noteer daarnaast wat je in de opslagruimte zet. Indien je bepaalde spullen niet meer zelf nodig hebt, overweeg deze dan te doneren aan een goed doel. Heb je dingen niet zelf nodig, overweeg dit aan een goed doel te doneren. Een rommelige opslagruimte is net zo vervelend als thuis en neemt te veel ruimte in.

2. Wat moet de opslag bieden?

De eisen die je aan de opslag stelt zijn afhankelijk van hetgeen je gaat opslaan. Wordt de opslagruimte gebruikt voor boeken of archief zal de temperatuur en luchtvochtigheid een belangrijk criterium zijn. De opslagruimte zal dan zeker verwarmd moeten zijn om de documenten in een goede conditie te houden.

Moeten er echter bijvoorbeeld zware gereedschappen of machines in de opslag is de locatie binnen de Self-Storage faciliteit van groter belang. Is de ruimte te bereiken met een heftruck en is een heftruck aanwezig op de locatie?

3. Hoe lang sla ik het op?

Over het algemeen zul je strengere eisen aan de opslagunit stellen als je spullen voor een langere tijd worden opgeslagen. Moet je een weekje overbruggen bij een verhuizing, zullen je wensen wat betreft klimaatbeheersing en verwarming minder hoog zijn dan wanneer je dezelfde meubel voor enkele jaren gaat opslaan in verband met met een langer verblijf in het buitenland. Kies daarom een opslag die past bij de wensen.

4. Hoeveel stop ik in de opslag?

Bedenk van tevoren hoeveel spullen er in de opslag gaan. Dit bepaald immers het formaat van de opslagruimte die je gaat huren. Dit vergemakkelijkt ook de zoektocht naar de juiste unit, je weet immers grofweg hoe groot deze dient te zijn. Bedenk hierbij ook hoe je het in de opslag gaat zetten. Stop je alles in dozen of komt het los in de ruimte te staan?

5. Moet de ruimte verwarmd zijn?

Verwarmde opslagruimtes voorkomen dat uw dierbaarheden wordt aangetast door temperatuurverschillen en vocht.  Elektronica en instrumenten zijn 2 voorbeelden die hier zeer gevoelig voor zijn. Ook houten meubelen kunnen beter worden opgeslagen in een unit die voorzien is van verwarming.

6. Hoe vaak moet ik bij de ruimte?

De openingstijden van de meeste Self-Storage locaties zijn inmiddels zeer ruim. Meestal zal het geen probleem vormen om toegang te krijgen tot de ruimte wanneer het je het beste uitkomt. Controleer het voor de zekerheid echter wel, anders sta je straks op een zaterdagavond voor een dichte deur.

7. Mag ik dit opslaan?

Het opslaan van de meeste zaken zal geen probleem vormen. Er zijn echter wel dingen niet niet in de opslagruimte zijn toegestaan. Denk aan brandbare zaken of bederfelijke goederen. Vraag naar de specifieke zaken die niet mogen worden opgeslagen, kom niet voor verassingen te staan.

Maak de juiste keuzes.

Haal meer uit uw opslagruimtes door het nemen van de juiste beslissingen omtrent formaat, locatie, voorzieningen en openingstijden. Kies je juist de unit die aansluit bij de veiligheid die u zoekt voor u goederen. Succes met opslaan.

Lees verder